• Montažne kuće HRAST MONT
  • Panonska bb, 22 305 Stari Banovci
  • +381 60 300 6256

FAQ - najčešće postavljena pitanja

Šta znači izgradnja montažne kuće ključ u ruke?
Definicija "Ključ u ruke" znači da je sklopljen takav ugovor između kupca i izvođaća radova, u (ovom slučaju proizvođaća montažnih kuća), da će izvođač obaviti sve radove potrebne za izgradnju objekta koji se predaje kupcu u kompletno završenom stanju.

Da li se montažne kuće rade po prijektu ili se mogu improvizovati rešenja?
Hrastmont proizvodi svoje kuće isključivo prema unapred urađenom projektima koje vode računa o svim specfičnostima individualnog objekta kao i posebnim željama vlasnika. Nikakve improvizacije nisu dozvoljene.

Kakva je instalacija u montažnim kućama?
Kroz zidove montažnih kuća se razvlače rebrasta creva koja pružaju zaštitu i kroz koje se provlače električni kablovi. Svi kablovi se dovlače do razvodne ktable gde se povezuju na automatske osigurače koji su vrlo sigurni i pouzdani. Nema bušenja, krpljenja rupa, prašine i nereda. Instalacija je praktično razvedena čim se postave zidovi. Ako i dođe do nekog kvara, mnogo je jednostavniji i lakši pristup kablovima i instalacijama, i nema nikakvog oštećenja zidova.

Što se tiče vodovodne i kanalizacione instalacije ona se ugrađuju paralelno sa izgradnjom konstrukcije zidova. Vertikalne cevi se fiksiraju u zidovima i ostavljaju se otvori za potrošače, dok se hosrizontalne cevi su postavljene u temejlnu poloču na kojoj se ostavljaju vertikalni izvodi za priključak.

Koliko vremena se gradi montažna kuća?
Montažne kuće se grade vrlo kratko i to je ejdna od njinih najvećih prednosti. Od predaje projekta do završetka gotovog objekta može da prođe samo nekoliko nedelja.

Da li su montažne kuće jeftinije od zidanih kuća?
Da, montažne kuće su u najmanjoj meri jeftinije 10 do 20 posto u odnosu na zidane kuće.

Da li se može uštedeti na energentima u montažnoj kući?
Pri gradnji montažnih kuća koriste se savremeni materijali sa visokim izolacionim svojstvima. Zidovi montađnih kuća imaju bolju izolaciju u odnosu na starije objekte od cigli, i zbog toga su troškovi za grejanje daleko manji.

Šta je potrebno za izgradnju montažne kuće?
Za montažne kuće važe isti zakoni kao i za gradnju klasičnih objekata, znači potrebno je obezbediti dozvolu za gradnju, lokacijsku dozvolu i sva druga dokumenta. Kada su papiri gotovi potrebno je imati plac gde se lije temeljna ploča na koju se montiraju delovi montažne kuće.

Koje su prednosti montažnih kuća u odnosu na zidane kuće?

  • Jeftinije
  • Otporna na pritrodne nepogode zemjotrese, oluje i slično
  • Kratko vreme izgradnje
  • Fleksibilnost u izgledima i laku prilagodljivost željama vlsnika
  • Dobra termička i zvučna izolacija
  • Eneergetski daleko efikasnije u odnosu na klasične kuće
  • Jeftino održavanje
  • Održavanje nije skupo, jednako kao održavanje obične kuće
Kolika je garancija i vek trajanja montažne kuće?
Sa pravilnim održavanjem montažna kuća može da traje veoma dugo, nekoliko decenija, jednako dugo kao i zidane kuće.


Copyright © 2016 ProBiz All rights reserved.